Συνέντευξη τύπου Ακομμάτιστου Δημοτικού Συνδυασμού Καρδίτσας «Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ»

Screenshot_3

 

 

 

 

 

 

 

Σας παραθέτουμε αυτούσια τη συνέντευξη τύπου του κ. Ηλία Σχορετσανίτη, όπως δόθηκε την Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 στα γραφεία του «Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ»:

Αγαπητοί συντοπίτες, αξιότιμοι δημοσιογράφοι,
Σας ευχαριστώ κατ’ αρχήν που αποδεχτήκατε την πρόσκλησή μου και βρίσκεστε σήμερα μαζί μας. Οι τραγικές συγκυρίες που βιώνει η Ελλάδα σε πολιτικό και κατά συνέπεια σε οικονομικό επίπεδο, έχουν διαμορφώσει έτσι τις καταστάσεις που εκ των πραγμάτων η κοινωνία ζητά απεγνωσμένα να αφουγκραστεί φωνές έξω από κομματικά καλούπια και στεγανά. Έχει την ανάγκη να ακούσει ένα νέο πολιτικό λόγο.
Ένα λόγο που να καταδεικνύει ότι η Ελλάδα σκέπτεται και ελπίζει. Ότι η Ελλάδα ΖΕΙ!
Εγώ θα μιλήσω σε όλον τον εγκαταλελειμμένο πολιτικά κόσμο. Αυτός με ώθησε να βγω στο προσκήνιο. Γιατί και εγώ, είμαι ένας εγκαταλελειμμένος πολιτικός άνδρας. Στις φυτευτές σημερινές ιδεολογίες δεν έχει ισχύ ο λόγος μου.
Σε δημοσκοπήσεις εθνικής και παγκόσμιας κλίμακας αυτός που θεωρείται από τους πολίτες καταλληλότερος για ηγέτης εκ των υπαρχόντων είναι ο κανένας! Όλοι μιλάνε για τον κανένα! Με την πολιτική αυτή πρωτοβουλία μου σήμερα, πήρα απόφαση να εκφράσω και να αγκαλιάσω τον κανένα. Από σήμερα ο κανένας έχει πάρει σάρκα και οστά. Θα τον αναστήσουμε. Θα του δώσουμε ζωή. Και θα δώσουμε θάρρος σε όλους τους Καρδιτσιώτες, σε όλους τους Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδος. Σε όλο τον υγιώς σκεπτόμενο κόσμο.

_MG_5385
Δεν είναι τυχαίο ότι η πόλη μας, η Καρδίτσα, ήταν η πρώτη πόλη που απελευθερώθηκε από τις ανθρωποκτόνες δυνάμεις του άξονα.
Η ιστορία αυτού του τόπου και αυτής της πόλης μάς οδηγεί να βαδίσουμε πάνω σε αυτά τα χνάρια, για να πάρουμε τη σκυτάλη. Παίρνουμε τη σκυτάλη της ιστορίας, γιατί η ίδια η ιστορία μας έδωσε το θάρρος και το δικαίωμα.
Ας μην ξεχνάμε τον άθλο του 731, το 9ο τάγμα ευζώνων και τη συνεισφορά των Καρδιτσιωτών στους βαλκανικούς και μακεδονικούς πολέμους, τη Μικρά Ασία.Ας μην ξεχνάμε το Μαύρο Καβαλάρη.
«Όποιος βλέπει την πατρίδα του να καταστρέφεται και δεν κάμει κάτι, είναι σαν να την καταστρέφει ο ίδιος με τα χέρια του», Νικόλαος Πλαστήρας.
Τη συνείδησή μου την έλεγξε ο Μαύρος Καβαλάρης, γι αυτό στέκομαι σήμερα μπροστά σας!
Εμείς, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την ιστορία αυτού του τόπου, γιατί ως έλληνες καταγόμαστε από γένος ένδοξο. Δεν υπάρχει τίποτε καλό στον κόσμο αυτό που να μη φέρει απάνω του σφραγίδα ελληνική!
Και θα αρχίσουμε από τα του οίκου μας, από την Καρδίτσα. Γιατί η πολιτική κίνηση αυτή που ξεκινάει από εδώ δε στοχεύει να μείνει εδώ. Θα στείλουμε το μήνυμα από την πόλη, μέχρι την Πόλη.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, την ευλογία του οποίου πήρα πριν κατέλθω στον πολιτικό στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης, είπε ότι η κρίση δεν είναι οικονομική. Είναι κρίση ήθους και αξιών. Ορμώμενοι, λοιπόν, από τα δικά του λόγια ερχόμαστε να διεκδικήσουμε τη δημαρχία της πόλης μας.

nestor banner
ΝΕΣΤΩΡ, που είναι και το όνομα του Δημοτικού μας Συνδυασμού, σημαίνει «αυτόν που έρχεται». Ερχόμαστε για να καταδείξουμε ότι οι άνθρωποι προσδίδουν το ειδικό βάρος στα αξιώματα και όχι τα αξιώματα στους ανθρώπους. Ερχόμαστε, όχι για να στηλιτεύσουμε το κακό που ήδη έχει γίνει στην κοινωνία, αλλά επιτέλους να δείξουμε το δρόμο της διεξόδου από την κρίση. Να δείξουμε το καλό και να θέσουμε το υπόδειγμα. Πρέπει επιτέλους να μας γίνει μάθημα και βίωμα ότι η Ελλάδα κατέκτησε τον κόσμο με το πνεύμα της, όχι με τα χρήματά της. Το γνωρίζει όλη η υφήλιος και εμείς οι ίδιοι συνεχίζουμε να το αγνοούμε προκλητικά. Έχουμε όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για την άρτια και εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής αρχής του τόπου. Νέους ανθρώπους, με τεχνική κατάρτιση, με ανιδιοτέλεια και κυρίως με ιστορική γνώση, γιατί για να κάνεις την υπέρβαση χρειάζεται ψυχή και η τροφή της ψυχής είναι η γνώση.
Χρειαζόμαστε την εξουσία για να δείξουμε το δρόμο προς την ανόρθωση του ελληνισμού με το παράδειγμά μας. Για να το επιτύχουμε αυτό θέτουμε πρότυπα. Πρότυπα συμπεριφοράς βγαλμένα από την πλουσιότερη ιστορία της γης. Την Ελληνική. Έχουμε πρότυπα ηγετών στην ψυχή μας και δεν έχουμε σκοπό να παρεκκλίνουμε ούτε χιλιοστό από τα βήματά τους. Οι τέσσερις πυλώνες μας είναι:
1) Ο σοφός βασιλέας της Πύλου Νέστωρας.
2) Ο Άγιος Νέστωρας
3) Ο Ιωάννης Καποδίστριας
4) Ο Νικόλαος Πλαστήρας.
Μόλις πληροφορηθήκατε που ανήκουμε ιδεολογικά, γιατί εμείς δεν μπαίνουμε σε ψευτοπλάστιγκες του αριστερά και δεξιά. Αυτά είναι τεχνάσματα της κακοποιημένης σύγχρονης δημοκρατίας, για να κατακερματίζουν τις μάζες. Τα προβλήματα, ως γνωστόν, δεν έχουν χρωματισμούς. Ο άρρωστος και ο πεινασμένος δεν μπορούν να περιμένουν τα κόμματα, που εξ ορισμού κομματιάζουν.
Καλώ όλους τους πολίτες του δήμου της Καρδίτσας να μας αγκαλιάσουν, όπως θα κάνουμε και εμείς.
Τα δικά τους τα παιδιά είμαστε και θέλουμε να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας για τα παιδιά όλης της Ελλάδας. Τούτος ο τόπος έχει βγάλει επαναστάτες, ήρωες και Αγίους. Έχει ποτιστεί από το αίμα και τον ιδρώτα των παππούδων μας.
Σήμερα βάζουμε τελεία στα κόμματα! Δε μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, γιατί αυτό δεν υφίσταται σε ‘μας. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Έχουμε την τεχνική κατάρτιση, τη γνώση και κυρίως την ανδρεία για να αλλάξουμε την πόλη. Να είστε σίγουροι ότι θα σπάσουμε αυγά. Τα κλούβια αυγά που δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν στον Καρδιτσιώτη πολίτη που θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο παλαιών αμαρτιών.
Ει Θεός μεθ’ ημών, τις καθ’ ημών;
Όποιος σταθεί εμπόδιο στο δρόμο της επιστροφής της ανθρωπότητας στις πανανθρώπινες αξίες του ελληνισμού και της ορθοδοξίας, θα συντριβεί πνευματικά. Ή να κάνει στην άκρη ή να μας ακολουθήσει. Γιατί η πάντοτε η σύγχρονη ανθρωπότητα σε στιγμές που έχανε το δρόμο της, επέστρεφε στις αξίες του κλασσικού Ελληνικού πνεύματος.
Αλλοίμονο εάν ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης, οι Καρδιτσιώτες ήρωες του Αλβανικού μετώπου δείλιαζαν μπροστά στην αριθμητική υπεροχή των αντιπάλων. Οι αλλαγές χρειάζονται μπροστάρηδες έτοιμους για όλα. Έτσι θέλουμε να βλέπουμε τους εαυτούς μας και έτσι θα πράξουμε.
Το κομματικό κατεστημένο που δηλητηριάζει τις φλέβες της Ελληνικής κοινωνίας εδώ και 180 χρόνια από την κορυφή ως τα νύχια, ήρθε η ώρα να αποβληθεί. Όσοι θέλουν να πηγαίνουν σε κομματικά γραφεία για να εξυπηρετούνται και να κόβουν δρόμο στη ζωή, ας πάνε, γιατί δε διαφέρουν σε τίποτε από τους ραγιάδες. Κριτής τους θα είναι ο Θεός, η ιστορία και ο ίδιος τους ο εαυτός.
Αυτοί που κατάλαβαν ότι είμαστε σε λάθος δρόμο, αυτοί που μετάνιωσαν για το παρελθόν τους και θέλουν να μας ακολουθήσουν είναι φίλοι μας. Αντίπαλοί μας δεν είναι οι συνυποψήφιοι δήμαρχοι, αλλά η ιδιοτέλεια που φωλιάζει στις ψυχές των ανθρώπων. Αυτή θα πολεμήσουμε λυσσαλέα. Το συμφέρον του ατόμου που καταδικάζει τον συμπολίτη. Το συμφέρον του ενός σε βάρος των πολλών.
Αυτό θα το καταδείξουμε πρωτίστως με το πρόγραμμά μας. Ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ουσία των προβλημάτων της πόλης, παραδίδοντας – Θεού επιτρέποντος- στην επόμενη δημοτική αρχή έδαφος γόνιμο και όχι καμένη γη. Πρέπει να γίνουμε τέλειοι στα βασικά της διοίκησης του δήμου.
Με ποια κατάρτιση και λογική οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δημιούργησαν έσοδα; Αντί να κοιτάξουν πώς να αυξήσουν τα έσοδα, κοίταξαν πώς να μειώσουν τα έξοδα προσωρινά, κατά τις εντολές των αφεντικών μας, του ΔΝΤ και των Βρυξελλών. Ποια οικονομική θεωρία τα επιβάλλει αυτά; Όταν ο οιοσδήποτεδήμος ζητεί και λαμβάνει 3ετή περίοδο χάριτος από την τράπεζα για τα δάνειά του, ποιες κερδοφόρες υποδομές θεσπίζει για να πληρώσει τα πανωτόκια;
Απλά πετάει την καυτή πατάτα στην επόμενη διοίκηση η οποία θα κληθεί να πληρώσει μεγαλύτερες δόσεις! Αυτό είναι ένα απλό δείγμα της προχειρότητας και της εφήμερης λογικής των πολιτικών.
Το θύμα, όμως, παραμένει ένα. Ο πολίτης, ως απλός θεατής, γιατί αυτός θα κληθεί να πληρώσει το λογαριασμό. Αυτό, όμως, είναι η συνέπεια. Η αιτία είναι η ιδιοτελής νοοτροπία και αγνωμοσύνη στην οποία έχουν παρασυρθεί οι πολίτες. Εμείς θέλουμε να μάθουμε τους πολίτες να σκέφτονται. Αυτό δεν το κάνουν ούτε οι κάδοι απορριμμάτων, ούτε τα γήπεδα, ούτε τα πεζοδρόμια, ούτε τα μπετά. Γιατί ακόμη και αυτά έχουν έξοδα συντήρησης, που ουδείς αναλογίζεται πως θα αντιμετωπιστούν, γιατί -απλά- δε σκεφτόμαστε.
Όταν ο Καποδίστριας δε δεχόταν να πάρει το μισθό του Κυβερνήτη που του προσέφεραν, γιατί τα ελληνόπουλα πεινούσαν, και έδωσε όλη του την προσωπική περιουσία ως ενέχυρο για κρατικά δάνεια ενώ υπήρχε δημόσια γη, εμείς τι να σχολιάσουμε στην πολιτική σκηνή του 2014…
Στο Δημοτικό μας Συνδυασμό δε θέλουμε σχολιαστές και παρατηρητές των εξελίξεων υποταγμένους στα κελεύσματα των κέντρων εξουσίας. Εμείς θα είμαστε οι διαμορφωτές των εξελίξεων. Γίναμε πολιτικοί και πολυπράγμονες, γιατί οι άρχοντες της Ελλάδας είναι απράγμονες.
Με τη βοήθεια του ιστορικού λαού της Καρδίτσας θα βάλουμε τελεία στα κόμματα. Τελεία και παύλα.
Πρέπει επιτέλους να διδαχθούμε από τον Πλάτωνα ότι η τέλεια κοινωνία είναι αυτή που κρατούν οι Άριστοι, όχι οι αρεστοί.
Ζούμε σε καιρούς πονηρούς. Τα μυαλά μας είναι σε κατάσταση κινηματογράφου. Νομίζουμε ότι τίποτε δε θα μας συμβεί.
Και θα ερωτήσω ρητορικώς: Γιατί να μας λυπηθεί ο Θεός; Γιατί προσκυνούμε το χρήμα; Γιατί ο κάθε εις κοιτάζει την πάρτη του; Γιατί γίναμε από μαχητές του φωτός, δειλοί και αρνητές του εαυτού μας;
Η κοινωνία σαπίζει, όζει. Δεν το βλέπετε; Κανένας δεν πρόκειται να προειδοποιήσει και πολύ περισσότερο να διαφυλάξει τους πολίτες από αυτά που έρχονται, όχι γιατί είναι κακοί οι πολιτικοί μας, αλλά είναι μύωπες, γιατί έχουν άγνοια της ιστορίας. Πίστεψαν ότι οι σύμμαχοί μας έχουν ειλικρινές ενδιαφέρον για ‘μας. Πλανώνται πλάνην οικτρά. Όχι τώρα, αλλά εδώ και 182 χρόνια.
Η Ρωσική Ομοσπονδία κραυγάζει ότι έχει φίλιες προθέσεις για την Ελλάδα και οι πολιτικοί μας έχουν κλείσει ερμητικά τις πόρτες στη μόνη υπερδύναμη που μας βλέπει θετικά. Εμείς, θα κάνουμε ως Δημοτική αρχή ο,τι είναι δυνατόν για να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις με τους ομόδοξους Ρώσους, γιατί μας συμφέρει και τους δύο και έχουμε και τη διάθεση και την ικανότητα να το επιτύχουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Άγιος Αρσένιος από τα Καλογριανά είναι ο ιδρυτής του Πατριαρχείου Μόσχας.
Γιατί να καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα; Εμείς πάντως δεν είμαστε αυτής της πρακτικής. Θα δώσουμε την αόρατη μάχη για την Πολιτεία της Καρδίτσας.
Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη, ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Η Καρδίτσα είναι απλά άλλο ένα καρκινοπαθές κύτταρο αυτής της κοινωνίας, το οποίο σκοπεύουμε να εξυγιάνουμε. Η Ελλάδα κρέμεται από μια κλωστή, ζούμε με υποστηρικτικό σωλήνα. Πιστεύει έστω και ένας ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της; Πιστεύει κάποιος ότι το πρόβλημα αυτό δεν αγγίζει την Καρδίτσα; Όσο αγνοούμε το πνεύμα των αρετών του ελληνισμού και τις παρακαταθήκες των σύγχρονων Αγίων, άσπρη μέρα δε θα δούμε. Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί, αλλά τα αυτιά μας έχουν μάθει στο χάιδεμα.
Ο δήμαρχος είναι ο φύλακας της πόλης και έχει την υποχρεώσει να την οχυρώσει. Οι πολίτες έχουν χρέος ιερό να υποστηρίξουν αυτούς που έχουν την πολιτική διαύγεια και τους τρόπους να σταματήσουν το κακό. Εμείς θα μιλήσουμε στους συνδημότες μας, για να μη μας τύπτει η συνείδηση, για να μπορούμε να κοιτάξουμε αύριο τα παιδιά σας στα μάτια.
Δείχνουμε ένα δρόμο και ζητούμε την ψήφο του Καρδιτσιώτη πολίτη, αν μας καταλάβει. Αν πάρει το μήνυμα ότι το καράβι πάει σε ξέρα και βρισκόμαστε όλοι μαζί σε αυτό.
Και αν πάρει το μήνυμα η Καρδίτσα, θα φροντίσουμε να το πάρει όλη η Ελλάδα.
Το μήνυμα ότι μια Νέα Ελλάδα Σηκώνεται Τώρα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s