Ο ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΤΗΣ κ. ΤΖΗΜΕΡΟΣ

dhksanauswitch

Προ ολίγων ημερών ανέγνωσα στο protagon.gr ένα άρθρο του κ. Τζήμερου με τίτλο «πολυπολιτισμικότητα και άλλα παραμύθια». Ο αρθρογράφος καταθέτει την προσωπική του άποψη για τα κακώς κείμενα των δογμάτων και των θρησκειών, καταλήγοντας στην επικινδυνότητα του Ισλάμ και ότι πρέπει να αποβληθεί από το δυτικό κόσμο. Πετροβόλησε εκ του ασφαλούς. Εγώ θα προκαλέσω τον κ. Τζήμερο να μας πει τι πιστεύει αυτός. Στο Βούδα, είναι γνωστικιστής, άθεος; Τι επιτέλους είστε κ. Τζήμερε; Αναλύστε μας, μιας και είστε δημόσιο πρόσωπο, ποια είναι η δική σας αλήθεια να ξεστραβωθούμε και εμείς. Ντρέπεστε να το πείτε ή υπάρχει πολιτικό κόστος και το αποφεύγετε; Μάλλον το δεύτερο, γιατί είτε σας αρέσει είτε όχι, είστε υποχρεωμένος να σεβαστείτε το σύνταγμα των Ελλήνων που είναι «εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίας και Αδιαιρέτου Τριάδος». Μέχρι να αλλάξει, εκεί θα αναφέρεστε ως πολιτικός άνδρας και στην Ελληνική σημαία που φέρει επάνω της το σταυρό. Και μην επικαλεστείτε τα περί «αυστηρού προσωπικού» θέματος για το τι πιστεύετε από τη στιγμή που θίγετε την πίστη του 97% των Ελλήνων και Κυπρίων πολιτών.

Θα αναφέρω δύο-τρία σημεία που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της «Δημιουργίας, ξανα!» για να καταλήξει. Η ουσία δεν είναι το συμπέρασμα το ίδιο, αλλά η επιχειρηματολογία του για να καταλήξει σε συμπέρασμα. Γράφει: «Αν ο Χριστιανισμός, του «αγαπάτε τους εχθρούς σας» και του «μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσίαν, παραιτού» έφτασε να οργανώνει σταυροφορίες και δημόσιες εκτελέσεις στην πυρά, τι περιμένεις να κάνει το Ισλάμ στο οποίο το ίδιο το δόγμα επιτάσσει την εξάπλωση της θρησκείας με το σπαθί;» Κατ’ αρχήν αναφέρεται στο Χριστιανισμό λες και είναι όλοι το ένα και το αυτό. Δεν υπάρχουν καθολικοί, προτεστάντες, ορθόδοξοι για τον κ. Τζήμερο. Οργανώσανε σταυροφορίες οι παπικοί; Φταίνε και οι ορθόδοξοι που είναι Χριστιανοί. Τη ρετσινιά θα την κολλήσει σε όλους ο κ. Τζήμερος, γιατί έτσι του αρέσει να γράφει. Ελεύθερα! Ο μεγαλύτερος βυζαντινολόγος του περασμένου αιώνα, Σερ Στήβεν Ράνσιμαν, είχε πει: «Η λεηλασία της Κωνσταντινουπόλεως από τους Φράγκους δεν έχει το αντίστοιχό της στην Ιστορία». Ο Ράνσιμαν δε λέγει «Χριστιανούς» κ. Τζήμερε, γιατί αυτοί δεν ήταν Χριστιανοί κατά τη διδασκαλία του Χριστού. Όσο «ανεξάρτητοι» είναι οι Μπουτάρης-Καμίνης, άλλο τόσο Χριστιανοί ήταν και οι σταυροφόροι.

Επίσης, ως μελετητής θρησκειολογίας, ο κ. Τζήμερος αναφέρει: «Ο Χριστιανισμός πλέον είναι μόνο θρησκεία, μόνο για όσους πιστεύουν, και με όποιον τρόπο (ουσιαστικό ή εντελώς τυπικό) επιλέγουν να το κάνουν. Οι άλλες του βλέψεις (σσ του Χριστιανισμού) έχουν αδρανοποιηθεί». Εδώ ο κ. Τζήμερος ταυτίζει το Χριστιανισμό με τις βλέψεις των κοσμικών ηγετών του, ανεξαρτήτως δόγματος. Μπορείτε να μας πείτε τι βλέψεις είχε η ανατολική ορθόδοξη εκκλησία και τώρα τις έχει «αδρανοποιήσει»; Εκτός αυτού, για εμάς του Ορθοδόξους ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία. Είναι Πίστη. Είναι αποκάλυψη του Θεού στον άνθρωπο. Βλέψεις ενεργές κ. Τζήμερε, έχουν αυτοί που προωθούν τη νομιμοποίηση του προσηλυτισμού, όπως είναι η πάγια προγραμματική θέση του κόμματός σας!

Σε άλλο σημείο αναφέρει ο κ. Τζήμερος: «Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, γυναίκα που έχει περίοδο είναι ακάθαρτη. Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη ο άνδρας είναι η κεφαλή της γυναικός και οι προγαμιαίες σχέσεις είναι πορνεία, όπως πορνεία είναι και το εντός του γάμου «παρά φύσιν» σεξ. (Όλες οι θρησκείες δαιμονοποίησαν τις ηδονές, γιατί αντιλήφθηκαν την απειλή από την απελευθερωτική τους επίδραση.)».

Εάν έκανε ένα απλό «search» στο internet θα του έφευγε η απορία για το θέμα της περιόδου της γυναικός και του ανδρός ως κεφαλή. Απλά δε τον ικανοποιούν οι απαντήσεις, γιατί δεν πιστεύει στο δόγμα της ορθοδόξου πίστεως. Δε δέχεται ότι υπάρχει Άγιο Πνεύμα και με τη Χάρη του δημιουργήθηκε το δόγμα. Δικαίωμά του! Αλλά και δικαίωμά μας να πληροφορηθούμε ποια είναι η δική του αλήθεια. Επίσης είναι γελοίο να αναφέρεται σε «δαιμονοποίηση των ηδονών, γιατί αντιλήφθηκαν την απειλή από την απελευθερωτική τους επίδραση». Δηλαδή όλη η ηδονή είναι στο πουλί σας κ. Τζήμερε; Αν αυτό σας ελευθερώνει, καταδεικνύει τις αξίες και την ψυχοσύνθεσή σας. Την Κοντσίτα που κρύβετε μέσα σας. Τέτοιες λογικές παραπέμπουν ευθέως στη «Thelema» του διαβόητου Alister Crowley.

Και συνεχίζει ο κ. Τζήμερος: «Όμως η ζωή προχωράει. Το πλαίσιο ζωής που ίσχυε πριν 2000 χρόνια στην Ιουδαία σήμερα είναι ξεπερασμένο». Το πλαίσιο ζωής δε χαρακτηρίζεται από το ρεύμα, το νερό, τα μέσα μεταφοράς και τις ανέσεις της σύγχρονης ζωής. Είναι θέμα κυρίως πνευματικό. Σε ποιόν άξονα αξιών αναφερόμαστε. Δε θα πω δικά μου λόγια, αλλά του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη, ενός Αγίου εν ζωή με πλήθος μαρτυριών ευεργετημένων ανθρώπων: «Η εποχή μας είναι σαν την εποχή του Χριστού. Και τότε ο κόσμος είχε φθάσει σε μία αθλία κατάσταση. Ο Θεός, όμως μας λυπήθηκε. Και τώρα δεν πρέπει ν’ απελπιζόμαστε. Βλέπω μέσα από τη συμφορά να εμφανίζεται κάποιος πολύ σπουδαίος άνθρωπος του Θεού, ο οποίος θα συνεγείρει και θα ενώσει τον κόσμο προς το καλό». Το ζητούμενο είναι η ενσυνείδητη ενότητα της ανθρωπότητας, όχι η πολτοποίηση της διαφορετικότητας με πρόσχημα την ενότητα κατά τις επιταγές της Νέας Τάξης.

Οι άνθρωποι φτιάχνουν ενώσεις συμφερόντων. Ευρωπαϊκή ένωση, Ηνωμένα έθνη, Ενώσεις εμπορικές, συντεχνιακές, τελωνιακές κλπ. Η ενότητα των ανθρώπων προς το καλό μπορεί να γίνει μόνο μέσω της εν Χριστώ ενότητας, γιατί θα έχουμε το ίδιο σύστημα αναφοράς, τον Ευαγγελικό Λόγο που καλλιεργεί τις αρετές της ψυχής, προωθώντας έτσι την ευημερία και διανοητική ανέλιξη του ανθρώπου με τη Χάρη του Θεού. «Χωρίς εμού ου δύνασθαι ποιείν ουδέν». ΟΥΔΕΝ, στο μάταιο τούτο κόσμο κ. Τζήμερε!

Ηλίας Σχορετσανίτης,

Οικονομολόγος, MSc

Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας

Επικεφαλής Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s